Ny bølge af virus

Af Sune - Torsdag d.7 April 2016 - Kl.9:22

er specielt målrettet mod danskere og kan låse alle dine filer.

Emailen udgiver sig for at være fra nets, og vil lede dig hen på en side hvor du skal køre et program. Køres dette program vil alle dine dokumenter blive krypteret så de ikke kan åbnes. Netværksdrev,dropbox mv. krypteres også

På trods af enkelte stavefejl, ser mailen meget legitim ud, men den er det stik modsatte !

Løsesummen for at få sine filer igen er typisk  mellem 2500 og 4000 kroner, der er dog ingen garanti for at du faktisk får dine filer igen hvis du betaler. Betalingen sker i valutaen bitcoins som er en virtuel valuta der er svær at spore.

Beskeden kan se ud som nedenstående, men kan variere i udseende og tekst.

Der er 3 værn mod denne type vira:

 • Omtanke :  Kan du bekræfte afsenderen, leder mailen dig hen på en uofficiel side ? Skal du køre programmer eller plugins ? Er der mistænkelige stavefejl i mailen ?
  Der er ingen bestemt måde at afgøre det på, men have ovenstående i tanke når du modtager en mail.
 • Antivirus :
  Et godt antivirus program vil fange de fleste af disse forsøg, enten ved at filtrere dine mails,eller stoppe dig hvis du forsøger at åbner skadelige filer. Der er dog ingen garanti da folk der laver den slags gør hvad de kan for at omgå antivirus programmer.
 • Backup :
  Hvis skaden er sket, er en backup eneste alternativ til at redde data, hvis du ikke vil/tør betale.
   

Du kan hjælpe dine medmennesker ved at rapportere sådanne mails som spam, så andre der bruger samme filtrering måske ikke får mailen, du kan også rapportere et websted som skadeligt. Er du det mindste i tvivl om hvordan det gøres, anbefaler vi dog at du bare sletter mailen og holder dig fra siden.

Har du spørgsmål til ovenstående er du naturligvis velkommen til at kontakte os.



computer værksted
PC reservedele
Toner laser
strømforsyning
reservedele
billig blæk